Recruitment

Hoe zorg je dat je de juiste kandidaat selecteert uit een enorme hoeveelheid brieven en CV’s? Tegenwoordig zijn ruim 200 reacties geen uitzondering na het plaatsen van een vacature. Hoe maak je uit zo’n hoeveelheid de juiste keuze en blijf je aandachtig en scherp op het resultaat?

Shakers veranderen het werk van de recruiter aanzienlijk: een digitale voorselectie zorgt direct voor een selecte groep kandidaten die pas ná het invullen van de shaker hun motivatiebrief en CV mogen sturen. Deze aanpak bespaart elke recruiter een hoop werk (en dus geld) en geeft inzicht in het gedragsprofiel van de gedroomde kandidaat.

Met een recruitment Shaker kan je je kandidaten een korte reeks vragen stellen gerelateerd aan de functie. Met een paar eenvoudige vragen scheid je direct het kaf van het koren:

  • Wie is serieus en oprecht geïnteresseerd in deze functie?
  • Wat voor type kandidaat moet uit de voorselectie rollen?
  • Grijpt de kandidaat de Shaker aan als kans en hoe snel reageert deze kandidaat op de Shaker?

Wat zijn Shakers?

Shakers zijn series van korte, prikkelende vragen om een groep mensen zich individueel te laten uitspreken en inzage te krijgen in hun gebundelde antwoorden

Lees: wat zijn Shakers?
Bekijk: Shaker demo
Doe: mee aan een Shaker

Verleid je kandidaten tot het sturen van een echte motivatie

Gezien de krapte in de huidige arbeidsmarkt is het zeker niet ongebruikelijk dat kandidaten een ‘standaard’ motivatiebrief meesturen. Een motivatie die wel in algemene termen vertelt wat ze kunnen en waar ze naar op zoek zijn, maar die niet echt toegesneden is op de vacature. Zo’n kandidaat knipt-en-plakt uit een motivatie die hij of zij ooit geschreven heeft en past hier en daar stukjes aan om het aan te laten sluiten bij de vacature. Dat kan beter.

Met een recruitment Shaker schotel je je kandidaten een aantal scenes voor, scenes die aansluiten bij de problematiek en uitdagingen van de functie. Nadat de kandidaat de vragen heeft doorlopen wordt hem een laatste scherm getoond waarin hij of zij de ruimte krijgt om een reactie te plaatsen, een motivatie te schrijven die aansluit bij de vacature én bij de voorgaande scenes.  Als de kandidaat de functie écht wil, dan zal hij of zij een motivatie tekst schrijven die op maat gesneden is van de scenes en dus van de functie.

Consultants van DigiDash vertalen het profiel van uw gewenste kandidaat in gedrag en keuzes voor de vragen in de Shaker. Wij dagen de kandidaat uit authentiek en spontaan te antwoorden. Binnen no-time heeft u een voorselectie in handen en kan u bepalen welk deel van de respondenten wordt uitgenodigd om een brief en CV toe te sturen.

Meer weten over Shaker en Recruitment? Neem contact op